Експерт спрогнозував графіки відключень до кінця літа

Ситуація в українській енергосистемі може покращитися в серпні, коли працюватимуть щонайменше вісім атомних енергоблоків. Про це в коментарі УНІАН розповів енергетичний експерт Геннадій Рябцев.

Водночас, за його словами, у липні вимкнень світла менше не стане, і збережуться приблизно ті ж графіки, що діють станом на зараз. Таким чином, впродовж поточного місяця споживачі можуть сидіти без світла близько 10-12 годин на добу.

“Один енергоблок вийде з планових робіт, а інший зайде. Тому ситуація може змінитися на краще, якщо будуть працювати щонайменше вісім енергоблоків із дев’яти. А це можна очікувати лише наприкінці літа. Тобто десь, може, в серпні, але точно не в липні”, – сказав Рябцев.

Він також відмітив, що наразі працює лише шість енергоблоків із дев’яти. При цьому двом енергоблокам зменшують генерацію перед виведенням в обслуговування.

“Не можна просто взяти і натиснути кнопку й зупинити енергоблок. Він має впродовж певного періоду часу зменшувати обсяг генерації, щоб потім його зупинили для заміни відпрацьованого палива свіжим”, – пояснив експерт.

Топ-новини зараз:

• Експерт спрогнозував графіки відключень до кінця літа
• Саміт НАТО: що обговорюватимуть у Вашингтоні та що отримає Україна
• Польща може збивати ракети РФ над Україною: у Держдепі зробили заяву
• Гороскоп на 10 липня: кому зі знаків зодіаку пощастить цього дня

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *