У Меморандумі з МВФ прописано підвищення в Україні тарифів на комуналку

Оновлений меморандум України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) передбачає поступове підвищення комунальних тарифів. Причому не лише в повоєнний період, а й під час війни.

Про це йдеться у самому документі. За ним, втім, конкретні терміни підвищення не встановлюється. У меморандумі наголошується: здійснювати це потрібно буде починати тільки після того, як це дозволять умови.

“Потенційні заходи реформ, як тільки дозволять умови, включають додаткове поступове підвищення тарифів. З урахуванням нової тарифної методології та соціальних міркувань під час війни”, – йдеться у документі.

При цьому наголошується: після закінчення війни українська енергосистема потребуватиме, зокрема, забезпечення стійкості. А тому вимагатиме поступового підвищення тарифів на газ та електроенергію – “з метою відшкодування витрат”.

Втім, наголошується, попри підвищення, держава повинна буде надавати підтримку тим домогосподарствам, які її потребуватимуть. Для цього мають виділятися “адекватні та цілеспрямовані ресурси”.

Загалом, зазначається в документі, Кабінет міністрів України прийме дорожню карту для поступової лібералізації ринків газу та електроенергії – із зазначенням термінів на період після воєнного стану. Цей документ буде засновано на технічному аналізі фінансового стану сектора у координації із Європейською комісією.

Топ-новини зараз:

• Екс-главком ЗСУ Залужний написав першу книгу в жанрі біографії та мемуари
• Без запрошення майстра: що робити, якщо пральна машина почала погано працювати
• Гороскоп на 22 жовтня: прогноз для кожного знака зодіаку
• Долар подорожчав: який курс в обмінниках на початку тижня

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *