Іспанські танки Leopard 2A4 для ЗСУ прибудуть до польського порту цього тижня

Міністерство оборони Іспанії повідомило про відправлення десяти танків Leopard 2A4. Незабаром вони мають прибути до польського порту і звідти – доставлені до України.

Іспанія відправила до України десять танків Leopard 2A4 - today.ua

Іспанське оборонне відомство повідомило, що танки пройшли процедуру комплексного ремонту на заводі Santa Barbara Sistemas в Алькала-де-Гуадайрі під Севільєю. Також було проведено польові випробування для того, щоб переконатися в їхній готовності вирушити на фронт.

Потім бойові машини перевезли із Севільї до Феррола і завантажили на судно. Минулого тижня воно вийшло з іспанського порту і прибуде до Польщі ближче до вихідних цього тижня.

“Після прибуття до Польщі розпочнеться їхнє захищене транспортування сушею до місця доставлення ЗСУ. Вони відповідатимуть за останній етап пересування Україною доти, доки вони (танки – ред.) не будуть передані оперативним підрозділам української армії”, – йдеться в повідомленні Міноборони Іспанії.

Наголошується, що з поточними десятьма машинами Іспанія передала Україні вже 20 танків Leopard 2A4. Також до цього пакету допомоги увійшли “різні екскаватори-навантажувачі та значна кількість протитанкових ракет”.

Крім цього, Міністерство оборони Іспанії повідомило плани сформувати ще один пакет військової допомоги Україні в другій половині поточного року. Про те, що до нього може увійти, Мадрид поки що не повідомляє.

Іспанія відправила до України десять танків Leopard 2A4

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Нагадаємо, наприкінці червня Іспанія передала Україні кілька танків Leopard, а також ракети для систем Patriot. Також до пакета військової допомоги увійшли системи для боротьби з дронами та системи спостереження, боєприпаси та турелі з дистанційним керуванням.

Іспанські ЗМІ повідомляли, що Мадрид щороку планує передавати Україні 50 нових БМП ASCOD.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *