Турецького футболіста дискваліфікували за “вовчий салют”

Турецького футболіста Меріха Демірала дискваліфікували на два матчі через показаний ним жест після матчу з Австрією. Меріх показав так званий “вовчий салют”, жест організації “Сірі вовки” (“Бозкурт”), що була створена під патронажем Партії націоналістичного руху (MHP), сповідує вкрай радикальні погляди та ідеї пантюркізму. Бойовиків організації звинувачували в низці вбивств і терористичних актів, зокрема в замаху на Папу Римського Іоанна Павла II 1981 року. Про дискваліфікацію Меріха Демірала повідомили в Союзі європейських футбольних асоціацій (УЄФА), пише Reuters.

В УЄФА підкреслили, що турецького гравця покарано “за порушення основних правил гідної поведінки і за шкоду репутації футболу”.

Футбольна асоціація Туреччини планує оскаржити це рішення, повідомили турецькі ЗМІ.

“Краса й азарт футболу не повинні бути затьмарені політичними рішеннями”, — заявив віцепрезидент Туреччини Джевдет Їлмаз, закликавши до скасування заборони.

Отже, Демірал пропустить суботній матч чвертьфіналу проти збірної Нідерландів, а також півфінал Євро-2024, якщо Туреччина туди потрапить. І зможе вийти на поле тільки у фіналі, якщо турецька збірна дійде до фіналу. На матчі збірної Туреччини проти Нідерландів збирався бути присутнім президент Реджеп Ердоган, який через це скасував заплановану раніше поїздку в Азербайджан.

A Merih Demiral-inspired victory ⚽️⚽️@Vivo_GLOBAL | #EUROPOTM pic.twitter.com/ICxNxBNOGu

— UEFA EURO 2024 (@EURO2024) July 2, 2024

Жест Демірала призвів до дипломатичного скандалу між Німеччиною, де проходить Євро-2024, і Туреччиною. Міністерства закордонних справ цих держав викликали послів одна одної. Анкара звинуватила владу Німеччини у ксенофобії, а в Берліні заявили, що “символам турецьких правих екстремістів не місце на наших стадіонах”.

Топ-новини зараз:

• Євростат назвав найдешевші для життя країни ЄС
• "Потрібно валити", – Алла Пугачова закликає знайомих покинути РФ
• Мінсоцполітики ініціює перегляд соцвиплат через їхню "надмірну кількість"
• На Прикарпатті місцеві жителі заблокували роботу ТЦК через блокпост

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *