Чемпіона ФІДЕ, що втік з України, дискваліфікувала за шахрайство

Дисциплінарно-етичний комітет Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) дискваліфікував відомого українського гросмейстера Кирила Шевченка.

22-річного киянина, який минулого року вирішив виступати за Румунію, звинувачують у шахрайстві. Усунення діятиме до кінця 2024 року, пише OBOZ.UA.

Шевченко потрапив у гучний скандал на командному чемпіонаті Іспанії з шахів, що проходив у Мелільї з 12 по 18 жовтня. Його результати у перших двох турах (нічия та перемога) були анульовані.

Підозри виникли у другому турі через часту відсутність Шевченка за дошкою, після чого в туалеті було знайдено заблокований телефон. Судді спромоглися довести, що апарат належить саме ексукраїнцеві.

Шевченко став гросмейстером у віці 14 років та 9 місяців. Серед його головних досягнень — перемога у командному чемпіонаті Європи з шахів 2021 року у складі збірної України, а також індивідуальна перемога на бліц-турнірі Lindores Abbey у Ризі того ж року, де він випередив таких гросмейстерів, як Фабіано Каруана та Арджун Ерігайсі. На 15 жовтня посідав 69-те місце у світовому рейтингу.

Топ-новини зараз:

• Які речі не можна зберігати під ліжком
• Швеція передасть Україні розвідувальні літаки Saab 340 і не лише
• Гороскоп на 19 жовтня: прогноз для кожного знака зодіаку
• Переговори України з РФ: Зеленський вимагає зброї для покращення переговорних позицій

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *