У якому стані українська енергетика після удару Росії: відповідь експерта

Комбінована атака Росії 26 серпня по Україні завдала шкоди об’єктам української енергетичної інфраструктури, але не спричинила значних руйнувань і не має критичного впливу.

“Ця атака не перша і, на жаль, не остання. Тому казати про якийсь надзвичайно великий вплив, на мій погляд, неправильно. Його не варто перебільшувати. Так, було нанесено певної шкоди об’єктам енергетичної інфраструктури, але це не є чимось надзвичайним”, – розповів енергетичний експерт Геннадій Рябцев в інтервʼю УНІАН.

За його словами, росіяни вже неодноразово наносили шкоду по різним українським об’єктам енергетики, які потім відновлювали свою роботу завдяки зусиллям енергетичних компаній та операторів систем передачі і розподілу.

“Нинішня атака не виключення. Вона не була більш масованою порівняно з іншими атаками. Більше того, все ж таки нинішню атаку українська енергетика зустріла більш захищеною. Так, не захищеною на сто відсотків, але все одно більш захищеною порівняно з тими атаками, які відбувалися, наприклад, восени 2022 року чи взимку 2023 року”, – вважає експерт.

Він також поділився прогнозом, що українських споживачів впродовж вересня-жовтня очікує максимум одна-дві черги вимкнень. При цьому це відбудеться передусім у пікові години енергоспоживання ввечері.

Топ-новини зараз:

• Гороскоп за картами таро на 26 серпня: на кого чекають нові можливості
• Операція в Курській області викриває крихкий режим Путіна, – The Times
• У низці регіонів України почалися перебої зі світлом
• Потужний удар Росії по Україні: оглядач вказав на особливості атаки

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *