В Україні різко подорожчали огірки: що відбувається

В Україні дорожчають тепличні огірки Наприкінці поточного тижня виробники відпускали товар за 25-50 грн/кг, що в середньому на 40% дорожче, ніж наприкінці минулого періоду (8-12 липня). Відповідно, незабаром можна очікувати зростання вартості цього популярного овочу і в супермаркетах з магазинами.

Про подорожчання повідомили аналітики EastFruit. Там зазначили: основною причиною, яка спровокувала зростання цін, стало суттєве скорочення пропозиції овочів на ринку.

“При цьому низка тепличних комбінатів, які вже завершили реалізацію огірків першого обороту, з другим оборотом планують вийти не раніше середини серпня. Водночас попит на тепличні огірки утримується досить високий, що також надає додаткову підтримку цінам”, – йдеться у повідомленні. .

Крім того, наголошується, не допомагає зняти навантаження на ринку тепличних овочів і продукція відкритого ґрунту. Так, її пропозиція цього тижня суттєво скоротилася – через спекотну і суху погоду, що встановилася, практично на всій території України.

Які ціни в супермаркетах

У супермаркетах же, за моніторингом OBOZ.UA, огірки українські 21 липня продають у середньому по 32,9 грн. В окремих мережах овоч коштує:

ЕКОмаркет – 31,9 грн/кг; Novus – 34,89 грн/кг; Сільпо – 31,9 грн/кг (3,19 грн/100 г).

Топ-новини зараз:

• Замах на Трампа та загадкова дама: з'явилася нова теорія змови
• США розсекретили, скільки мають ядерних боєголовок
• Камери не зафіксували постріл у Фаріон: експерт вказав на важливі деталі у справі про вбивство
• "Все горить", – фермери попередили, що Україна може залишитися без овочів

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *