В Україні припинили роботу над новим літаком Ан-225 “Мрія”: названо причину

АТ “Антонов” завершило всі термінові роботи та продовжить відновлення найбільшого у світі літака Ан-225 “Мрія” після завершення бойових дій в Україні.

Як повідомляє ЕП з посиланням на джерела, працівники підприємства закінчили дефектацію знищеного літака Ан-225 “Мрія”, яку треба було провести якомога швидше, щоб зберегти вцілілі деталі. В даний час компанія “зосередила ресурси на більш пріоритетних для держави задачах”.

“Роботи фінансувались зі спеціального фонду на відбудову “Мрії”, на балансі якого зібрано 3 млн дол. Переважну більшість з цих грошей підприємство отримало як роялті від продажів доповнення до гри Microsoft Flight Simulator із літаком Ан-225″, – сказано в статті.

Зазначається, що за договором з Microsoft, американська компанія надавала “Антонову” 100% доходів у перший рік продажу доповнення до гри, але з умовою, що всі зібрані гроші обов’язково мають бути витраченими на відбудову цього літака.

Повідомляється, що точну вартість нового літака ще не розрахували: вона зокрема залежатиме від того, чи зможе “Антонов” використати як донорів комплектуючих російські літаки “Руслан” в Канаді та Німеччині, які можуть бути конфісковані на користь України.

Топ-новини зараз:

• День осіннього рівнодення 22 вересня 2024 року: що на нас чекає в цей час
• Де в Україні сьогодні чекатиме +28°
• "Це була пригода всього мого життя", – син Майкла Дугласа розповів, чим його вразив Київ
• Україна розробила ракетну програму, кошти на неї вже знайшли, – Умєров

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *