Світла буде більше: енергетики обіцяють збільшення генерації

Енергетики очікують зростання генерації електроенергії. Причина – вихід із ремонтів енергоблоків, різних видів електростанцій.

Про це повідомив голова правління “Укренерго” Володимир Кудрицький. Він зазначив: також може з’явитися можливість отримувати більше енергії з Європи – проте лише у разі зниження спеки.

“Ми бачимо графік виходу з ремонтів енергоблоків, різних видів електростанцій. В серпні буде більше генерації, ніж, наприклад, у липні. Також велику роль грає спека і те, чи буде вона спадати. Адже це впливає, як на наше споживання, так і на імпорт з Європи, бо там зараз також є проблеми з нестачею електроенергії. Якщо спека впаде в Україні й в Європі, це дасть можливість залучати більше електроенергії з європейського напрямку”, – йдеться у повідомленні.

При цьому він наголосив: загалом в енергетиці України очікується покращення ситуації – настільки, що не виключається зменшення тривалості відключень. Однак для цього потрібна, зокрема, відсутність “інтенсивних та успішних для росіян обстрілів”.

Топ-новини зараз:

• Швидкість браузерів: експерти визначили найшвидший
• "Витік радіації": в РФ сталася аварія на Ростовській АЕС, що відомо
• Глобальний ІТ-збій: які компанії постраждали
• Гороскоп на 19 липня: кому із знаків зодіаку цього дня не варто розслаблятися

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *