НБУ ухвалив важливе рішення щодо курсу валют: що зміниться

Національний банк України планує запровадити довідкове значення курсу гривні до євро станом на 12:00. Крім того, офіційний курс євро буде розраховуватися як середній за період.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Як зазначили в НБУ, довідковий курс євро був розроблений на прохання учасників ринку у співпраці з експертом міжнародної технічної допомоги. Його актуальність зумовлена дедалі зростаючою вагою операцій в євро на валютному ринку України.

Пропонується здійснювати його розрахунок щоденно шляхом перемноження довідкового курсу гривні до долара США станом на 12 годину та середнього значення котирувань BFIX долар/євро, розрахованого з 10:30 до 12:00.

Також НБУ хоче змінити методологію розрахунку офіційного курсу гривні до іноземних валют (крім долара США) та облікової ціни банківських металів із застосуванням підходів, аналогічних розрахунку довідкового курсу гривні до євро станом на 12 годину.

Зараз ці курси розраховуються станом на конкретний момент, а не як середнє значення за певний періоду часу.

“З огляду на це офіційний курс гривні до євро, а також до інших валют (крім долара США) та облікову ціну банківських металів рекомендовано розраховувати за тією ж методологією, як і довідкове значення курсу гривні до євро станом на 12 годину, проте станом на 15:00 годину”, – йдеться в повідомленні.

Топ-новини зараз:

• В Україні зафіксовано рекордний відтік школярів, – народний депутат
• В Україні пануватиме антициклон: синоптики розповіли, до чого готуватися
• Заморозки на підході: синоптик дала прогноз погоди на сьогодні
• Найбільший Місяць цього року: коли настане жовтневий супермісяць

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *