Ціни на овочі змінилися: що і скільки тепер коштує

Ціни на овочі в Україні минулого тижня змінилися лише за окремими позиціями. Багато що залежало від погодних умов та необхідності збирати врожай.

Аналітики EastFruit повідомили, що через збільшення пропозиції продовжує падати ціна на картоплю нового врожаю. Фермери її продають по 8-15 гривень за кілограм, хоча тижнем раніше нижня межа ціни була на рівні 11 гривень.

При цьому недостатня пропозиція огірка спровокувала зростання цін. Якщо тижнем раніше улюблений салатний овоч продавали по 20-25 грн/кг, то минулого тижня – вже 25-30 грн/кг. Ціни на томати також пішли вгору. Помідори минулого тижня продавали по 35-65грн/кг, хоча ще тижнем раніше він коштував 25-50 грн/кг. Трохи знизилися ціни на кріп та петрушку.

Що стосується фруктів та ягід, то ціни на черешню пішли вгору. Так, минулого тижня її можна було купити 90-120 грн/кг, а тижнем раніше – 65-90. Крім того, подорожчав і абрикос із 20-50 грн/кг до 35-65. Така сама цінова ситуація і з персиком.

Старт активного збору сливи знизив ціну реалізації більш ніж удвічі – з 45-70 грн/кг до 20-25. Тенденція стрімкого зниження цін на лохину продовжилася. Якщо раніше верхня цінова межа була на рівні 120 гривень за кілограм, а зараз 100 грн/кг.

Також практично щодня знижувалися ціни на українські кавуни – з 15–20 грн/кг до 10–15 грн/кг.

Топ-новини зараз:

• Підвищення тиску на бізнес: як влада хоче збирати податки
• НБУ з 1 серпня почне вилучати з обігу банкноти номіналом 500 гривень
• Очікуються комфортні погодні умови: синоптик дав прогноз на тиждень
• Хто переконав Байдена вийти з президентських перегонів: видання Politico дізналося деталі

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *