Економіст пояснив, скільки коштує бюджету утримання одного мобілізованого

Економічний комплекс України базується на підприємствах, які забезпечують робочими місцями заброньованих працівників, що не підлягають мобілізації.

Про це розповів виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, пише 24 Канал.

“Якщо людину мобілізували, то її робоче місце залишається пустим. Замінити цього працівника відразу кимось буде складно, адже потрібен час для навчання та кваліфікації в певній галузі”, — сказав він.

Експерт вважає, що скасування бронювання може призвести до закриття деяких підприємств. Він підкреслив важливість функціонування економічного комплексу України, оскільки без цього не буде коштів для виплат та утримання вже мобілізованих військових.

“Один мобілізований коштує мільйон триста тисяч гривень на рік для українського бюджету. Це без урахування донатів, допомоги партнерів та воєнно-технічних надходжень”, — сказав експерт.

Він також зазначив, що економіка України зможе функціонувати тільки тоді, коли важливі для фінансової стабільності країни працівники будуть заброньовані. Експерт наголошує на необхідності чіткої політики щодо критично важливих підприємств для оборонної безпеки України.

Топ-новини зараз:

• Сонце досягло свого максимального періоду активності, – вчені NASA
• Війна в Україні: МВФ оновив прогноз тривалості бойових дій
• Гороскоп на 21 жовтня: прогноз для всіх знаків зодіаку
• Синоптики озвучили прогноз на новий робочий тиждень: коли відчутно потеплішає

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *