Захід розуміє, що Росію зруйнує її внутрішня ситуація, – політолог

Росію буде руйнувати її внутрішня ситуація всередині країни. Водночас Захід буде намагатися перешкодити російському диктатору Володимиру Путіну “розгромити Україну”. Про це заявив доктор політичних наук Максим Розумний в ефірі “Еспресо”.

“Схоже на те, що Захід не дасть Путіну розгромити Україну. Вони будуть намагатися перешкодити такому варіанту. Але те, на що ми розраховуємо: реванш, перемога і все інше… І тут я не звинувачую Захід у цинізмі чи злих намірах. Справа в тому, що вони розуміють, що Росію буде руйнувати її внутрішня ситуація”, – зазначив політолог.

За його словами, внутрішня ситуація в Росії після закінчення війни стане набагато гіршою.

“…тому що окрім соціально-економічних і всіляких інших наслідків постане питання: “А навіщо було?” І коли в цій ситуації російський обиватель запитає: “А навіщо було?” Путін може сказати: “Ну, зате ми захистили Донбас, ми вийшли на адміністративний кордон Донецької області, Луганської”. І все, для такої великої країни, такі великі втрати, а Росія відчує, де вона опинилася за ці три роки буквально, це виправдання дуже слабеньке. І на Заході на це більше розраховують, ніж на Українські сили”, – зауважив Розумний.

Експерт підкреслив, що завданням України є знищення якомога більше військового, виробничого, індустріального, логістичного потенціалу РФ.

“Що ми можемо, і що є, я думаю, раціональним аргументом: поки йде війна, ми можемо знищити якомога більше військового потенціалу Росії. І тому, я думаю, цей аргумент набагато більший. І виробничого (потенціалу, – ред.), індустріального, логістичного. Це те, що буде вже потім загрожувати Заходу, вже після війни. Тому, чим більше ми його знищимо, чим більше нам дадуть зброї, тим краще. Такою мовою, раціонально, мені здається, треба говорити”, – пояснив політолог.

Топ-новини зараз:

• Україна повернула з російського полону 95 захисників
• Території в обмін на членство в НАТО: Умєров пригрозив ініціаторам зробити "дуже погані речі"
• У 2025 році пенсії підвищать двічі: у Мінсоцполітики сказали коли і кому
• Шольц виступив із критикою плану перемоги Зеленського, – Bild

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *