“Втрачаємо майже все”, – Z-канали почали здогадуватися, що “Шахеди” їм не допомагають

Дрони-камікадзе “Шахед” та їхні російські аналоги “Герань”, які РФ щоночі запускає Україною, перестали бути загрозою. ЗСУ успішно навчилися їх ліквідувати.

Про це написав російський Z-канал “Позивний “Осетін””, передає Dialog.UA.

Сили оборони України знайшли ефективні методи боротьби з російськими “Шахедами”, завдяки чому ці дрони-камікадзе втратили свою ефективність. Збивається або пригнічується засобами РЕБ майже 100% даних БПЛА. Незважаючи на таку неефективність, росіяни продовжують їх активно використовувати щоночі.

“Мені не зрозуміти те, як ми щодня втрачаємо по 50-60 “Шахедів” у небі над Україною, а долітають від сили 2-3 штуки. Можливо, на це і є розрахунок. Можливо, ми виявляємо позиції ППО. Але тоді чому не наносяться ракетні удари після цього (…) Запускаючи 50-60 штук щоночі і втрачаючи майже все, ми не зможемо завдати великої шкоди ЗСУ… Якщо порахувати, скільки ми втратили “шахедів-герані” за останні кілька місяців, вийде пристойна сума “, – поскаржився російський Z-канал.

Зазначимо, що “Шахед” (Shahed) – це дрон-камікадзе іранського виробництва. РФ почала їх застосовувати проти України у вересні 2022 року, щоби тероризувати ударами мирне населення. Спочатку росіяни використали іранські БПЛА, але невдовзі змогли налагодити велике виробництво цих безпілотників (вже за назвою “Герань”) на своїй території. ЗС РФ закуповує великі партії цих безпілотників для агресії проти України.

Точна вартість дрону-камікадзе “Герань” (іранського Shahed-136) є комерційною таємницею. За різними оцінками експертів та ЗМІ, вартість одного такого дрону може становити від 20 000 до 50 000 доларів США. Щоночі ВС РФ запускають Україною десятки цих БПЛА.

Топ-новини зараз:

• Сухо та в основному сонячно: прогноз на 19 жовтня
• Автомобілі зі США: названо найпопулярніші моделі серед українців
• Можуть зупинити РФ уже завтра: Зеленський назвав впливові країни
• У 2025 році пенсії підвищать двічі: у Мінсоцполітики сказали коли і кому

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *