Ситуація на Курщині змінилася: росіяни продовжують нарощувати сили в регіоні, – військовий експерт

Російські окупанти продовжують тиснути на позиції Сил оборони на території Курської області.

Про це повідомив в ефірі Radio NV генерал-лейтенант Ігор Романенко. «На початку, після першого етапу, ми контролювали 1300 квадратних кілометрів Курщини. А зараз, за різними оцінками, — близько 750. Тут (росіяни, — ред.) поступово нарощують ці зусилля. Для того, щоб зупинити наше просування, ворогу було потрібно від 30 тисяч (особового складу, — ред.). А для того, щоб відтиснути до кордону, треба від 80 до 120 тисяч угруповування», — сказав Романенко.

Він додав, що російські окупанти продовжують нарощувати сили в цьому регіоні, щоб досягти цієї позначки. За словами Романенка, Росія перекинула в Курську область до 20 батальйонів (може нараховувати від 400 до 800 осіб).

«Специфіка у тому, що не частинами, щоб не помічали, а з частин беруть по батальйону. Щоб значно не зменшувати потенціал частин, які на сході діють. Частку територій вже взяли під свій контроль — близько 10 населених пунктів. Завдавалися контрудари — два з півночі, один із заходу й один з південно-східного напрямку», — зазначив співбесідник.

За словами Романенка, з боку України бойові дії перейшли в оборонні:

«Але це оборона активна, мобільна. Досить складний вид діяльності, там зайшли деякі підкріплення. Оскільки з 50 тисячами угруповування треба кимось боротися».

Топ-новини зараз:

• Астрологи уточнили, якому знаку зодіаку пощастить 11 жовтня
• Екс-наречена Володимира Кличка опинилася в реабілітаційному центрі
• The Guardian назвав кількість військових КНДР в Україні
• Стефанчук пояснив, чому не можна демобілізувати військових до 25 років

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *