Британія підготувала групу українських пілотів, – Залужний

У Великій Британії закінчили курс підготовки пілоти ЗСУ, які “скоро підуть у бій”. Про це повідомив у своєму Телеграм посол України у цій країні Валерій Залужний.

“Разом з заступником державного секретаря парламенту Великої Британії з питань Збройних Сил Люком Поллардом взяли участь у випускній церемонії 3-ї когорти пілотів ВПС Збройних Сил України, яка відбулася на базі Королівських ВПС у Кренвеллі”, – написав він.

Залужний зауважив, що перемога формується зокрема “баченням наших майбутніх дій та підготовці до них вже сьогодні”. За його словами, українці перебувають на авіабазі Кранвелл “саме заради наших майбутніх перемог”.

“У будь-якому випадку, зовсім скоро ці хлопці підуть у бій, і ми всі будемо молитися, щоб вони повернулися з бойових завдань”, – додав він

Варто зауважити, що на озброєнні Королівських ВПС немає ані американських F-16, ані французьких Mirage-2000, які були обіцяні Україні. Тож імовірно, йдеться саме про базову льотну підготовку пілотів, а не про освоєння конкретного типу літака, для чого цим пілотам доведеться проходити окремий курс підготовки.

Топ-новини зараз:

• Занадто багато фейкових "інвалідів": вийшов указ Зеленського про реформу всієї системи МСЕК
• Погода в листопаді: прогноз на місяць
• Путін бере гору в битві за Молдову і Грузію, – Politico
• "Вам не потрібен Ferrari": гендиректор "Шахтаря" висловився про Мудрика в "Челсі"

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *