Україна засудила генсека ООН за рішення поїхати на саміт БРІКС до РФ

Міністерство закордонних справ України розкритикувало Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша за те, що він погодився приїхати на саміт БРІКС на запрошення російського диктатора Володимира Путіна, проте відмовився від участі у “саміті миру” щодо війни в Україні.

“Генеральний секретар ООН відхилив запрошення України на перший Глобальний саміт миру в Швейцарії. Однак він прийняв запрошення до Казані від військового злочинця Путіна. Це неправильний вибір, який не сприяє справі миру. Він лише шкодить репутації ООН”, – зазначили у пресслужбі МЗС України.

Своєю чергою у Reuters нагадали, що речниця російського МЗС раніше повідомила, що Гутерріш звертався до міністра Сергія Лаврова на Генеральній Асамблеї ООН та зазначив, що планує поїхати до Казані. Проте заступник прессекретаря ООН Фархам Хак, коли в нього запитали про запланований візит Гутерріша, відповів:

“Оголошення про його майбутні поїздки будуть зроблені пізніше”.

Відомо, що на саміті миру у Швейцарії, який відбувся в червні, зібрав понад 90 країн. В межах цієї зустрічі учасники засудили вторгнення РФ та шукали шляхи припинення війни.

Вже пізніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що планує провести другий саміт до кінця року, проте РФ заявила, що не хоче брати у цьому участь. Тоді Гуттеріш зазначив, що не поїде на саміт миру, проте ООН все ж була на ньому представлена, додали у Reuters.

Топ-новини зараз:

• Вартість долара у 2025 році: банкір спрогнозував майбутній курс
• Найвдаліша осінь приготувала сюрпризи трьом Зодіакам: хто серед щасливчиків
• Зростання цін на овочі: що і скільки зараз коштує
• Вночі у повітряному просторі України було виявлено 60 безпілотників: скільки вдалося збити

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *