США заплатять $10 млн за будь-які відомості про пропагандистів із Telegram-каналу “Рибар”

Американський уряд пропонує до 10 млн доларів як винагороду за відомості, які допоможуть встановити особи або місцеперебування адмінів і співробітників російського пропагандистського медіаресурсу “Рибарь”. Про це повідомляють на сайті програми Державного департаменту Rewards for Justice.

Представники Сполучених Штатів вважають, що співробітники каналу можуть бути причетні до спроб впливу на вибори у США 2024 року.

“Рибар” отримує фінансування за контрактну роботу від російської оборонної організації “Ростех”, щодо якої з червня 2022 року діють санкції американського Мінфіну”, — ідеться в публікації.

Зазначається, що “Ростех” намагався всілякими способами обійти санкційні обмеження, зокрема закуповував матеріали за допомогою проксі-організацій і постачальників.

“Рибар” шляхом зв’язків і фінансування від “Ростеха” зміцнює можливості російських ЗС і поширює антизахідні наративи.

Стверджується, що Telegram-канал раніше був пов’язаний із керівником угруповання ПВК “Вагнер” Євгеном Пригожиним. Кошти на роботу медіаорганізації виділяються через підсанкційну корпорацію “Ростех”.

У США “Рибарь” поширює російські політичні інтереси за допомогою хештегів #HOLDTHELINE і #STANDWTHTEXAS.

Напередодні листопадових виборів з’явився акаунт у соцмережі X з назвою “TEXASvsUSA”. Акаунт, за задумом його авторів, має сприяти поляризації американського суспільства, сіяти ненависть, соціальну напруженість, розбіжності між прихильниками двох партій, а також расову ворожнечу.

У списку співробітників російської організації згадано Михайла Звінчука, власника “Рибаря”. Він записав відеозвернення, в якому заперечує звинувачення в тому, що співробітники каналу намагаються впливати на вибори в США. І вказав свою московську адресу, мовляв, чекає обіцяної винагороди.

Топ-новини зараз:

• Невідомі дрони атакували завод ВПК у Нижегородській області РФ
• Символ €: розкрито таємний зміст однієї з найвідоміших валют
• Погода здивує різноманітністю: прогноз на 20 жовтня
• Чекають на наступи ЗСУ: окупанти знищили міст в Олешках

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *