У Конгресі США закликали накреслити свої “червоні лінії” та відповісти на участь військ КНДР проти України

Використання північнокорейських військ у складі ЗС РФ в Україні необхідно визначити як “червону лінію”, вважає голова комітету з розвідки Палати представників американського Конгресу Майк Тернер.

На своїй сторінці в соціальній мережі X (Twitter) він закликав президента США Джо Байдена провести брифінг Постійного спецкомітету з розвідки Палати представників, щоб обговорити передбачувану участь військових КНДР на боці Росії в повномасштабній війні.

“Сьогодні я надіслав листа президенту Байдену з вимогою, щоб його адміністрація дала відповіді і щоб використання північнокорейських військ проти України стало червоною лінією для Сполучених Штатів і НАТО”, – ідеться в публікації.

Крім того, Тернер зазначив, що адміністрація Байдена не поінформувала чиновників про будь-які оцінки розвідувальних служб США або Пентагону щодо переміщення військ КНДР, хоча, за його словами, південнокорейські та українські спецслужби вже зараз докладно описують ці процеси, включно з переміщенням північнокорейських військових на російських кораблях.

У листі до Байдена він уточнив, що США мають показати негайну реакцію на дії Північної Кореї, як і союзники по НАТО, щоб уникнути розширення війни.

Топ-новини зараз:

• Путін спонукає Захід чинити тиск на Україну – ISW
• У Конгресі США закликали накреслити свої "червоні лінії" та відповісти на участь військ КНДР проти України
• Україну накриють сильні заморозки: де буде найхолодніше
• Коли Україна отримає перші літаки Mirage 2000: відповідь глави МЗС Франції

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *