Північнокорейські військові втекли з позицій на кордоні з Україною

На кордоні Курської та Брянської областей РФ зафіксовано випадок дезертирства військовослужбовців КНДР. Вони перебували в “особливому бурятському батальйоні” ЗС Росії.

Про це повідомило видання “Українська правда”, посилаючись на джерело у розвідці. За його даними, інцидент трапився приблизно за 7 км від українського кордону. 18 корейців втекли з позицій, сховавшись у невідомому напрямку. Ідуть пошуки.

При цьому, зазначило джерело, командири на місці намагаються не піднімати галасу, щоб інформація про дезертир не дійшла до вищого командування.

Зазначимо, що, за даними ЗМІ, Росія вже сформувала окремий “бурятський” батальйон, який складається із військовослужбовців КНДР. Він складається, попередньо, близько 3 тис. солдатів. Поки що значної участі корейців у бойових діях не помічено. Ймовірно, їхні росіяни задіятимуть для вирішення завдань у тилу, щоб звільнити частину своїх військ для продовження наступу.

Ситуацію прокоментував голова Центру протидії дезінформації при Раді безпеки ООН Андрій Коваленко. Він зазначив, що є серйозна перешкода для масштабного застосування військових КНДР у цій війні – мовний бар’єр.

“Менше 1% кадрового офіцерського складу армії КНДР володіє російською мовою. Це важливо розуміти, щоб аналізувати можливості залучення цих військових до дій армії РФ у майбутньому. Росіяни можуть задіяти військових КНДР для початку в Курській області. Але не виключено, що після російських полігонів кілька десятків тисяч військових КНДР можуть опинитися на тимчасово окупованих територіях України разом із бурятами”, – повідомив офіцер.

Топ-новини зараз:

• Єдина соціальна допомога: що це таке та скільки грошей заплатять українцям
• Міноборони Німеччини більше не вірить у перемогу України у війні – BILD
• В Україні пануватиме антициклон: синоптики розповіли, до чого готуватися
• Жінка ожила через 11 хвилин після смерті: що вона бачила "в раю та в пеклі"

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *