ЗСУ можуть вийти з Курської області найближчими тижнями, – аналітик BILD

ЗСУ можуть покинути Курську область РФ найближчими тижнями, заявив аналітик видання BILD Юліан Репке.

Він зазначив, що російські війська продовжують наступати на позиції ЗСУ в Курській області із заходу, на села Любимівка і Новоіванівка. Вони також вибили українських військових з останнього села біля райцентру Кореневе. Крім цього, росіяни скорочують український плацдарм і зі сходу, де відбили село Бірки і Спальне. Наразі тривають бої за село Плєхове – з початку контрнаступу росіяни пройшли там уже 13 км.

“Динаміка в Курській області така, що після більш ніж двох місяців Росія здебільшого змогла повернути собі контроль. Хоча велика битва за Суджу, єдине взяте українцями місто, ще навіть не почалася. Тому поки що ми не знаємо, як довго українці зможуть там протриматися, наскільки хорошу оборону вони там вибудували. Найімовірніше, ми побачимо це вже найближчими тижнями, найпізніше – місяцями”, – висловив думку Рєпке і додав, що наразі динаміка така, що росіяни повільно просуваються в бік власного кордону і витісняють українців.

За даними Репке, російські військові дедалі частіше застосовують у Курській області дрони, керовані через оптоволоконний кабель із далекобійністю до 8 км. При цьому українські системи РЕБ проти них безсилі. У такий спосіб росіянам вдається успішно знищувати техніку ЗСУ. Українці відповідають на це використанням традиційних невеликих квадрокоптерів і нових середніх дронів-перехоплювачів із нерухомим крилом.

Топ-новини зараз:

• У Польщі анонсували запуск американської бази протиракетної оборони
• Німеччина більше не планує передавати Україні важку техніку, – BILD
• Прогноз погоди на сьогодні: у яких регіонах можливі дощі
• Індекс споживчих настроїв: українці стали більше побоюватися зростання цін

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *