Німеччина більше не планує передавати Україні важку техніку, – BILD

Німеччина не збирається більше передавати Україні велику військову техніку, крім уже заявленої, повідомляє BILD, посилаючись на документи Міноборони.

Таким чином, після відправки 18 танків Leopard 2 подальших поставок не буде, хоча у Бундесверу в наявності близько 300 таких танків. Те саме стосується й інших видів техніки – бойових машин піхоти, бронетранспортерів, самохідних гаубиць.

“У Міністерстві оборони Німеччини не вважають, що Україна найближчим часом зможе почати контрнаступ для звільнення своїх територій”, – додає видання.

За інформацією BILD, під час свого туру Європою з “планом перемоги” президент України Володимир Зеленський висунув дві основні вимоги, зокрема й канцлеру Німеччини Олафу Шольцу. Перша – це дозвіл використовувати західну зброю проти стратегічних цілей у Росії, для чого Україні необхідні подальші поставки далекобійної зброї – Storm Shadow з Великої Британії, Scalp EG з Франції та Taurus з Німеччини. А друга – це прискорена процедура вступу до НАТО (включно з гарантіями безпеки щодо Росії).

“За відомостями BILD, ці вимоги в Берліні були сприйняті без ентузіазму. Шольц не сказав однозначне “ні”, але й позитивної відповіді не дав”, – пише видання.

Як зазначив у коментарі BILD політолог Карло Масала, Зеленський не просунувся вперед за двома ключовими пунктами свого плану перемоги, “тому з точки зору України європейський тур виявився невдалим”.

Ситуація погіршилася тим, що президент США Джо Байден скасував заплановану зустріч щодо військової підтримки України в німецькому Рамштайні. Офіційна причина – ураган “Мілтон”, що обрушився на узбережжя Флориди, однак, за словами джерела BILD, це лише привід. Байден нібито не хоче більше коментувати війну Росії проти України перед виборами у США.

“Ніяких нових заяв, ніякої нової допомоги”, – підсумував військовий блогер German Aid To Ukraine, який документує всю німецьку військову допомогу для України.

Топ-новини зараз:

• "10 тижнів до помсти": Ф'юрі емоційно звернувся до Усика перед майбутнім реваншем
• "Таких заклинань ще не чули", – у Києві жінка-водій прокляла патрульних
• Німецький спецназ відправлять охороняти об'єкти на Балтиці, – ЗМІ
• У Нацгвардії сидів "крот": контррозвідка з'ясувала, хто зливав інформацію супротивникові

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *