“Ми вичерпали запаси”: у Заходу не лишилося зброї для України, – The Times

Після 2,5 років війни в Україні у країн Заходу майже нічого не залишилося на складах, що можна було б передати Києву. Про це на нещодавньому з’їзді правлячої партії заявив державний секретар з питань збройних сил Міністерства оборони Великої Британії Люк Поллард, слова якого наводить The Times.

“Я думаю, що більшість західних країн подарували більшість наявних у них ресурсів для розгортання… тому ми бачимо, як формуються більші торгові відносини. Нам потрібно не тільки поповнити наші запаси, нам потрібні надійні постачання, щоб відправити до України для продовження боротьби”, – заявив він, коментуючи необхідність збільшення виробництва нової зброї.

Джерела в українському оборонному відомстві раніше теж висловлювали свої побоювання, що у Великої Британії “нічого не залишиться”, щоб передати.

Поллард сказав, що постачати Україні якомога більше зброї було “абсолютно правильно”, додавши:

“Для цього ми вичерпали власні запаси”.

Джон Гілі, міністр оборони, припустив, що в України також закінчуються війська, які можна відправити на захід для навчання.

У звіті Державного контрольно-ревізійного управління цього місяця було зазначено, що британські військові запаси були настільки схудлими, що уряд був змушений скоротити пожертвування Україні в середині минулого року. Міністерство оборони “різко скоротило” передачу військової техніки Києву в середині 2023 року після того, як дійшло висновку, що подальша передача летальної допомоги створить “неприйнятні ризики для військової готовності Великої Британії”.

Загальна вартість матеріальних засобів, відправлених в Україну з британських запасів, становила 171,5 млн фунтів стерлінгів у період з 2021 по 2024 рік. Однак у цей період відбулося різке скорочення: з 130 млн фунтів стерлінгів у 2022-23 роках до лише 15,9 млн фунтів стерлінгів у 2023-24 роках.

Топ-новини зараз:

• Доплата до пенсії за вік: на кого чекає збільшення виплат
• Це лише початок: суди вже перевантажені скаргами на повістки, далі буде гірше, – юрист
• У НБУ запевняють, що підвищення податків майже не вплине на ціни
• Нагадує прохання про додаткову зброю: "план перемоги" Зеленського не вразив адміністрацію Байдена, – WSJ

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *