Британія не дозволить Україні бити по Росії ракетами великої дальності без дозволу США, – The Times

Велика Британія не дозволить Україні використовувати ракети великої дальності по цілях у Росії без згоди Сполучених Штатів. Про це пише The Times.

П’ять колишніх міністрів оборони і колишній прем’єр-міністр закликали чинного прем’єр-міністра Британії Кіра Стармера діяти в односторонньому порядку. Вони попередили, що затримки тільки додадуть сміливості Путіну.

Однак The Times повідомили, що Велика Британія не буде “діяти поодинці”, оскільки американські системи наведення вважаються критично важливими для забезпечення потрапляння ракет у цілі.

Британський уряд вважає, що США, найімовірніше, все ж дадуть зелене світло на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку, хоча в адміністрації президента Байдена є розколи.

Міністр закордонних справ Британії Девід Леммі заявив, що західним союзникам потрібна “спільна стратегія”.

“Важливо, щоб як союзники, які підтримують Україну, ми мали спільну стратегію для перемоги в майбутньому. Тепер ми обговорюємо це зі Сполученими Штатами та іншими ключовими союзниками. Ми прямуємо на Генеральну асамблею ООН, де всі зустрінемося із Зеленським менш ніж за 12 днів”, – сказав він.

За його словами, жодна війна не виграється тільки зброєю. “Важливо, щоб ми підтримували українців у продовженні відсічі Росії в Чорному морі, важливо, щоб вони могли впоратися з величезними викликами в повітрі, які створює Росія, і, звісно, щоб ми підтримували їх – і ми це зробили – у навчанні їхніх власних чоловіків і жінок на передовій. Ми хочемо поставити Україну в найсильнішу позицію в майбутньому”, – заявив Леммі.

Топ-новини зараз:

• Десант ЗСУ висадився у тилу угруповання РФ у Курській області: у РФ істерика
• УЄФА може усунути Англію від домашнього Євро-2028
• Британія не дозволить Україні бити по Росії ракетами великої дальності без дозволу США, – The Times
• "Грузія має покаятися за війну 2008 року", – почесний голова правлячої партії Іванішвілі

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *