Удари вглиб Росії не зможуть вразити близько 90% літаків супротивника, – Кірбі

Далекобійні ракети ATACMS, які бажає отримати Україна разом із дозволом на удари вглиб Росії, не зможуть уразити близько 90% літаків противника. Таку думку озвучив радник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі під час брифінгу.

За його словами, Москва вже перебазувала більшість своєї авіації вглиб країни, тому думка про те, що за допомогою ракет ATACMS ЗСУ зможуть уразити ворожі літаки у великій кількості, не відповідає дійсності.

Окремо журналісти поставили запитання представнику адміністрації президента США Джо Байдена про те, чи збирається Вашингтон змінити позицію щодо допомоги Україні після ударів ЗС РФ по Полтаві та Львову, де загинули десятки мирних жителів. Джон Кірбі відповів, що “немає нічого нового”.

“Наша позиція щодо ударів по території Росії залишається незмінною. Зазначу, що 90% літаків, які Росія використовує для авіаударів, розміщені на відстані понад 300 кілометрів від кордону з Україною. Тому твердження, що ATACMS дозволить Україні знищити більшість цих літаків, є хибним”, — підсумував радник Білого дому з національної безпеки.

Топ-новини зараз:

• Астрологи дізналися, якому знаку зодіаку пощастить 5 вересня
• Масштабна пожежа в Чорнобильській зоні: чи є загроза для Києва
• У четвер тільки в трьох областях України залишиться 30-градусна спека
• Хмарно з проясненнями, місцями дощі: прогноз погоди на сьогодні

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *