“Його вдавити треба, нашого президента”, – у Суджі молодь хоче в Україну, бабусі проклинають Путіна

Жителі Суджі Курської області, перебуваючи під впливом російської пропаганди, на початку наступальної операції ЗСУ в регіоні думали, що йдуть “фашисти” і ховалися у підвалах та лісосмугах, але коли побачили, що створена українська військова комендатура надає всю необхідну допомогу місцевим, їх настрої змінилися.

Про це пише воєнкор Андрій Цаплієнко, який зараз знімає репортаж у Суджі.

“Вражає, як нова українська комендатура на російській території допомагає людям. Продукція. Вода. Медикаменти. Предмети першої необхідності. Все завозиться сюди з України. Українські медики навіть врятували породіллю та новонародженого хлопчика”, – розповідає журналіст.

Тепер молодь цього міста просить евакуювати їх до України, бо не хоче жити в країні з диктаторським режимом, а бабусі проклинають Путіна.

Одна з місцевих мешканок, коли знала, що ЗСУ пошкодили в Суджі всього дві будівлі – міськраду і клуб, а решта руйнувань – це результат обстрілів з боку російської армії, сказала, що “розірвала” б російського диктатора.

“Його задушити треба, нашого президента, я б його розірвала… Навіщо нам землі чужі? У нас своїх вистачить, свої скоро не буде кому обробляти”, – сказала жінка.

На сьогоднішній день ЗСУ контролюють майже 1200 квадратних кілометрів російської території. Росія так і не змогла відбити жодного населеного пункту, зайнятого українською армією під час наступу в Курській області.

ВІДЕО

Топ-новини зараз:

• Не варто ризикувати: які речі не можна класти в пральну машину
• Наступ на Покровськ може стати кульмінацією усієї операції РФ, – Defense Express
• Росія змогла зміцнити свої позиції як постачальник газу до Євросоюзу, – Die Welt
• Аномальний вересень: метеоролог розповів, до чого готуватись українцям

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *