Масований ракетний обстріл Харкова росіянами: фото та відео

Росіяни обстріляли ракетами Харків. Повторна атака окупантів на місто сталася сьогодні, 1 вересня. Загарбники вдарили по об’єктах критичної інфраструктури. Рятувальники розбирають завали, під якими опинилося багато людей.

Росіяни влаштували масований ракетний обстріл Харкова: люди опинилися під завалами (фото, відео) - today.ua

Близько 13.00 в обласному центрі після оголошення повітряної тривоги пролунала серія вибухів – близько десяти. Місцевих жителів попередили про загрозу балістики з північного та східного напрямків.

Значні пошкодження отримали Палац спорту, відділення Нової пошти, ТЦ. Спочатку повідомляли про шістьох постраждалих, пізніше їхня кількість поранених почала стрімко зростати. Наразі відомо вже про понад 40 поранених, серед них семеро дітей, двоє рятувальників та двоє медиків.

Стало відомо, що рашисти спеціально цілили у цивільну інфраструктуру на кількох локаціях. Правоохоронці повідомили, що окупанти використали ракети “Іскандер”.

За даними мера Харкова Ігоря Терехова, евакуація знадобилася тридцяти харків’янам.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що за попередньою інформацією по “Палацу спорту” нанесено чотири удари. Також були прильоти по парковій зоні, відкритій місцевості, де ще фіксуються наслідки. Проводиться операція з розбору завалів у спортивному комплексі.

“Під завалами ще можуть перебувати люди, тому пошуково-рятувальні роботи продовжуються. Одна людина, яка працює там електриком, була заблокована серед завалів. Наразі він в безпеці”, – зазначив очільник ОВА.

Володимир Зеленський наголосив, що РФ знову тероризує Харків. Президент України уточнив, що усі необхідні сили для рятувальної операції залучені. Але потрібна допомога міжнародних партнерів, щоб зупинити загарбників.

“Для цього потрібні не екстраординарні сили, а достатня сміливість лідерів – сміливість дати Україні все те, що необхідно для захисту”, – підкреслив глава держави.

Міненерго повідомило, що у Харкові під ударом опинився об’єкт енергетики, проводиться ліквідація наслідків атаки.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Нагадаємо, що 30 серпня, РФ масовано атакувала Харків. Семеро людей загинули, ще 97 постраждали.

Раніше стало відомо, що вітчизняна балістична ракета може долетіти до Кремля.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *