Україна у 2025 році почне повертати свої території, але є умова, – The Telegraph

Україна може розпочати повернення своїх територій уже 2025 року, і для цього їй лише потрібна допомога Заходу в достатньому обсязі, пише The Telegraph.

Як зазначає видання, український прорив у Курській області Росії здатний значно розтягнути російські сили на всьому фронті і виграти час, необхідний для прибуття західної допомоги і поповнення українських сил. Крім того, це вторгнення ставить під сумнів здатність Росії почати будь-які великі наступальні операції до кінця року.

Як вважає The Telegraph, Росія буде змушена обирати між забезпеченням безпеки Курської області та продовженням наступальних операцій на Донбасі, оскільки у неї залишилося мало резервних частин, здатних протистояти українській бронетехніці на Курщині.

Перевага українських військ у цьому регіоні полягає в тому, що їм не потрібно захищати українську територію, а отже, Київ може обирати оптимальні місця для оборони в регіоні, що зробить російський контрнаступ винятково дороговартісним.

Крім того, зазначає видання, протягом усієї війни Росія насолоджувалася безпекою вздовж свого кордону, що дозволяло їй спрямувати більше військ на боротьбу в Донбасі. Нещодавня українська операція в Курську тепер змінює ситуацію, вимагаючи від Росії зміцнити весь свій кордон. Для цього будуть потрібні десятки тисяч військовослужбовців, сотні одиниць техніки і фортифікаційні споруди. Крім того, Кремлю доведеться витратити місяці на поповнення особового складу і поповнення запасів.

Вторгнення України також вносить зміни в російські повітряні операції. Російські вертольоти виявилися вразливими для українських безпілотників у Курську, а удари українських дронів по аеродромах на заході Росії обмежили присутність літаків.

“Російські наземні та повітряні сили розтягнуті так, як вони не розтягувалися протягом усієї війни. Це сповільнить російські операції в найближчі кілька місяців, перетече в дощову осінь і холодну зиму, які зупиняють операції в Україні… Це дає Україні можливість відновити і переоснастити сили в період до весни 2025 року”, – пише The Telegraph.

Але допомога Заходу має вирішальне значення для цього, і якщо її буде надано в достатній кількості, то вона зможе значно поліпшити можливості України, яка зможе почати відновлення своєї території у 2025 році, підсумовує видання.

Топ-новини зараз:

• Президент уперше показав ракету-дрон "Паляниця": що відомо про нову розробку
• В Україні введено екстрені відключення світла
• Усик назвав посаду, яку готовий обійняти в українському уряді
• Арешт Павла Дурова: 5 речей, які потрібно знати про засновника Telegram

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *