Наступ ЗСУ на Курщину може змінити перебіг війни – CNN

Наступ ЗСУ на Курщину показав, зокрема, як багато в російської армії вразливих місць. Крім того, це сигнал для союзників Києва, що Україна може змінити перебіг війни.

Про це пише CNN.

На думку, генерал-майора у відставці Міка Раяна, мета вторгнення ЗСУ – показати, що “перемога Росії не є неминучою, і що Україна може битися і перемагати”.

Раян також закликав, не тільки зберегти підтримку, а й ще більше послабити обмеження на використання переданої зброї.

“ЗСУ розбили популярну думку прихильників України про те, що у неї мало шансів повернути більшу частину своєї території. На думку Києва, курська операція показує, що українська армія заслуговує на постійну, швидшу і кращу підтримку з боку союзників, оскільки вона може змінити перебіг війни”, – йдеться в публікації.

Водночас, за словами, старшого наукового співробітника Центру аналізу європейської політики Матьє Булега, Курська операція є цінним способом “перевірити больовий поріг Путіна та інші форми стримування”.

“Україна знову продемонструвала, що різні “червоні лінії”, спроектовані Путіним, – це не що інше, як химера, покликана зміцнити політичну боязкість Заходу щодо ухвалення рішень про війну”, – додав Раян.

Ще одна перевага України внаслідок наступу на Купщину – захоплення російської території покращує позиції України на будь-яких переговорах, а також слугує страховкою на випадок, якщо колишній президент Дональд Трамп переможе на виборах у США і спробує нав’язати Україні мирне врегулювання.

Топ-новини зараз:

• США пошкодували для України сучасну броню на танки Abrams, але ЗСУ знайшли вихід, – BI
• У Forbes підрахували, скільки західних БМП YPR-765 потрапили до рук росіяни
• Україна вперше застосувала нову зброю — ракету-дрон «Паляниця»
• Український снайпер ССО навів "Іскандер" на місцезнаходження свого підрозділу: суд виніс рішення

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *