Курська операція змінила військову та політичну реальність: аналітик назвав поворотний момент

Рішучий прорив ЗСУ у Курську область нарешті переконав західних партнерів Києва, що найкращий захист – це напад. Це матиме далекосяжні наслідки для війни, пише в авторській статті “український” оглядач The Telegraph Френсіс Дірнлі.

Він наголошує, що західні партнери місяцями зволікали із поставками Україні зброї, давали її вкрай мало та ще й накладали абсурдні обмеження на її використання. Все це мало наслідком поступові втрати української території, яку завдяки чисельній перевазі вигризала Росія.

Поступова зміна підходу розпочалася ще у травні, коли Захід “послабив наручники” на українцях, дозволивши удари наданою зброєю по цілях на території Росії. Але ключовими були події минулого тижня, коли ЗСУ на західній бронетехніці зайшли в Курську область, і Захід “мовчазно схвалив” це.

Курська операція та послаблення “наручників” на українцях, на думку оглядача, “змінили військову та політичну реальність” російсько-української війни. По-перше, росіянам таки доводиться поступово знімати війська з Донбасу і кидати їх під Курськ, що значно зменшує шанси на масштабний прорив на східному фронті. І вочевидь, ці війська залишаться прив’язаними на кордоні, аби не допустити повторення такого прориву.

У політичному плані Курська операція також має далекосяжні наслідки. На Заході замовкли розмови про припинення вогню та переговори, які вже велися пошепки. Замість них тепер лунають розмови про скасування решти обмежень та нові поставки зброї.

Що важливіше Курська битва змінила дискусію в Москві. Кремль більше не може пропонувати заморожування лінії фронту як плату за початок переговорів, оскільки це призведе до того, що українці залишаться на території самої Росії.

“З цієї причини ми не повинні дивуватися, якщо ця операція триватиме набагато довше, ніж багато хто прогнозував. (…) І враховуючи, що часове вікно, в яке Москва мала перемогти Київ цього року, закрилося, тепер Зеленський має вітер у вітрилах, який нарешті підтримують його західні колеги”, – вважає Френсіс Дірнлі.

Топ-новини зараз:

• Спека та місцями грози: прогноз погоди на вихідні
• Патрушев скаржиться на "сковування" Росії на Балтиці та в Чорному морі та звинувачує Захід
• Україна втратила винищувач МіГ-29: що сталося
• На Одещині підлітки за завданням ворога підпалювали релейні шафи на залізниці

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *