Підрив “Північного потоку”: екс-глава розвідки ФРН підозрює причетність України та Польщі

До рішення влаштувати диверсії на газопроводах “Північного потоку” можуть бути причетні як українська, так і польська влада. Таку версію в коментарі німецькій газеті WELT висловив колишній (до 2005 року) керівник Федеральної розвідувальної служби Німеччини (БНД) Август Ганнінг.

“Відповідно до результатів розслідування, схоже, що саме українська команда діяла. Звичайно, це було можливе лише за підтримки держави. А якщо подивитися на карту, то моряк стартував із Любліна. Тож цілком очевидно, що тут замішана польська влада… Такі рішення ухвалюються не на нижчому, а на найвищому політичному рівні. І я вважаю, що між президентом Зеленським та президентом Дудою були домовленості щодо проведення цієї атаки”, – йдеться у заяві.

Відповідаючи на питання журналіста Ганнінг підкреслив, що Польща не зацікавлена ​​у затриманні чи екстрадиції підозрюваних у цій справі. Він зазначив, що підозрюваному дозволили виїхати, незважаючи на те, що між слідчими органами велися переговори.

Ексочільник БНД вважає, що подібні атаки не можуть бути здійснені без масштабної державної підтримки. Ганнінг нагадав, що трубопроводам завдано значної шкоди. На думку експертів, вона становить до 20-30 мільярдів євро.

Топ-новини зараз:

• Прем’єр Естонії: Росія має заплатити Україні за руйнування
• Що таке ліпофілінг і навіщо його застосовують
• В операції ЗСУ у Курській області намітилася логіка: куди йдуть війська
• На Тернопільщині чоловік у військовій формі розстріляв людей: подробиці НП

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *