Експерти пояснили, чому Україні не варто захоплювати Курську АЕС

Українські військові навряд чи вдадуться до захоплення Курської АЕС, адже це матиме набагато більший негативний ефект для нашої держави, ніж для Росії. Про це експерти з енергетики розповіли виданню NV.

Людвіг Литвинський, доктор фізико-математичних наук і колишній працівник Інституту ядерних досліджень НАНУ, впевнений, що захоплення станції не в інтересах України.

“Той, хто захоплює атомну станцію, несе повну відповідальність за ядерну безпеку. І навіщо нам та валіза без ручки?” – сказав він.

Володимир Омельченко, директор енергетичних програм Центру Разумкова, вважає обговорення обміну Курської АЕС на Запорізьку станцію спекуляцією. На його думку, росіяни не погодять жодного обміну, а захоплення станції можуть використати для просування потужної інформаційної кампанії проти України.

Він упевнений, що попри певні труднощі для Росії, теоретичне перехоплення контролю над Курською АЕС матиме набагато гірший ефект для України. За такого сценарію МАГАТЕ зазначить, що Україна порушила правила безпеки, створює небезпечний прецедент і аварійну ситуацію.

“Усе це буде розкручено в ЗМІ, у багатьох країнах, тому я не знаю, це потрібно нам чи ні. Тому що тоді ми можемо бути прирівняні до тих терористів, які захопили Запорізьку атомну станцію, які постійно проводять там експерименти, які спонукають до аварії”, – пояснив аналітик.

За такого сценарію РФ отримає аргументи проти надання Україні допомоги – зброї чи фінансів, і наполягатимуть на тому, щоб війська припинили Курську операцію.

“Росія отримає відповідні аргументи, і тоді зможе робити більше провокацій на Запорізькій атомній станції. Скаже: бачите, Україна захопила нашу станцію, тепер ми можемо обстрілювати підстанції на атомних станціях в Україні. Тобто море негативу ми від цього отримаємо”, – додав Омельченко.

Топ-новини зараз:

• "До Києва і далі", – Медведєв вимагає розгорнути танки
• Гелікоптер Ка-52 розстріляв російську військову колону в Курській області
• У деяких областях України продовжили дію комендантської години
• Переможниця "Битви екстрасенсів" передбачила добрі новини для України: що станеться

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *