“Чуже нам не потрібне”: у МЗС заявили, що Україна не зацікавлена ​​у території Курщини

Україна не зацікавлена забрати собі територію Курської області, де нині Сили оборони України проводять операцію. Як передає УНІАН, про це речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий сказав на брифінгу.

“На відміну від Росії, Україні чуже не потрібно. Україна не зацікавлена у тому, щоби забирати територію Курської області, але ми хочемо захистити життя своїх людей. Я просто нагадаю для довідки, що, зокрема, з районів Курської області тільки від початку цього літа і тільки по районам нашої Сумської області України було завдано більше двох тисяч ударів. Це РСЗВ, це ствольна артилерія, міномети, дрони, 255 керованих авіабомб, більше сотні ракет”, – наголосив Тихий.

Речник висловив жаль, що Україна не має можливості завдавати далекобійних ударів по російській території усією зброєю, яку має в наявності.

“Щоб захиститися від цього терору, немає поки що цих відповідних рішень, на яких ми наполягаємо. Тому, є потреба з боку Збройних сил проводити звільнення цих прикордонних районів від російських військових контингентів, які завдають по Україні удару або прикривають терор проти українців”, – сказав Тихий.

Він додав, що відповідні цілі досягаються українськими військовими у Курській області, які будуть продовжувати це робити, бо це необхідно для безпеки та захисту України.

“Треба наголосити, що взагалі операція у Курській області допомагає фронту, тому що не дозволяє Росії перекидати додаткові підрозділи в Донецьку область, ускладнює їй військову логістику”, – наголосив Тихий.

Речник відзначив, що ЗСУ – це цивілізована європейська військова сила, яка повністю дотримується законів і звичаїв ведення війни, міжнародного гуманітарного права.

“Ціллю Сил оборони України є лише військові сили і військові контингенти. Це дуже важливо. І мета цієї операції – це збереження життів наших людей та захист території України від російських ударів”, – сказав речник.

Він нагадав, що саме Росія принесла війну на територію України і “цілком справедливо, що тепер ця війна повертається на територію Росії”.

Як відзначив речник, чим швидше Росія погодиться на відновлення справедливого миру, і зокрема, на основі Формули миру України, тим швидше припиняться рейди Сил оборони України на територію Росії.

“А поки Путін цю війну продовжує, він буде отримувати від України такі відповіді, яких Україна потребує, і це абсолютно легітимні дії України, зокрема, в рамках реалізації права на самозахист згідно з Статутом ООН”, – підкреслив Тихий.

Він також звернув увагу на дані, що в Москві дуже занепокоєні тим, що операція Сил оборони відбувається без якихось порушень міжнародного гуманітарного права, бо саме це росіяни хотіли бачити і використовувати у пропаганді.

“Тому є обґрунтовані підозри й побоювання, що такі інциденти Росія може спробувати створити, тобто, сфабрикувати – створити такі підроблені інциденти, у тому числі, з можливими переодяганнями в уніформу українських військових російських військових. І ми застерігаємо наших партнерів активно бути готовими до такого розвитку подій. І якщо такі спроби з боку Росії будуть – то власне, зберігати пильність і не піддаватися на ці пастки російської пропаганди”, – наголосив Тихий.

Топ-новини зараз:

• Незважаючи на бої в Курській області: Україна та РФ збережуть постачання газу, – Bloomberg
• Британія відмовила Україні у застосуванні ракет Storm Shadow для ударів по Курській області
• Коли до Києва повернеться спека: названо точну дату
• ВМФ РФ готується до завдання ударів ядерними ракетами по Європі, – Financial Times

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *