“Відповідь” за Курську область буде: експерт сказав, чим може нас “здивувати” ворог

Помста Росії за наступальну операцію в Курській області буде, але навряд чи ворог нас може здивувати чимось новим. Про це сказав військовий експерт, полковник запасу Петро Черник.

“Відповідь однозначно буде. Але в частині новизни росіяни на найвищій точці своїх можливостей”, – зазначив він в етері телемарафону, пише УНІАН.

При цьому наголосив, що нічим новим ворог нас не здивує, за винятком зброї масового ураження. Хоча хімічну зброю вже росіяни застосували.

“Можливо дійдуть до божевілля -– якоїсь біологічної зброї. І, звичайно, ядерним кийком вони махають з початку цієї війни”, – зазначає Черник.

Він наголосив, що проведена Україною Курська операція є блискучою, і вона стала для Росії неймовірно проблемною. Тому окупанти починають розганяти психологічну хвилю, що застосують щось таке, чого ми ще не бачили.

“Немає жодного типу ракет, які вони проти нас не застосували, немає жодного типу БПЛА, які вони проти нас не застосували. Ну, хіба що балістичні ракети із звичайною вибухівкою, але скоріше я метафоризую, ніж воно станеться у реальності”, – сказав експерт.

Водночас він нагадав, що найбільший ракетний одномоментний залп, який росіяни організували за час повномасштабної війни, стався у грудні 2023 року – 122 ракети.

“Поки що цей показник вони не підняли. Якщо й зуміють його підняти, то до 130, ну хай до 140, то це буде вершина їхніх можливостей. Дійсно, останній шахедний залп був доволі великий – 57 машин, з яких 53 ми збили. І чи буде змішаний тип удару? Неминуче. Питання лише в кількості. На мій погляд, ми упораємося. З огляду на те, що система ППО сильно зміцніла, плюс нарешті з’явилися F-16. Навіть десяток цих машин – це мінімум 60 ракет типу AIM-120 AMRAAM, які по 10 може брати на борт кожна машина” – розповів Черник.

Топ-новини зараз:

• У YouTube з'явилася функція, на яку чекали всі любителі засипати під кіно
• "Про які переговори може бути мова", – Путін прокоментував події у Курській області
• Мер Енергодару розповів, чи є загроза від пожежі на ЗАЕС
• Ці два знаки зодіаку серед жінок зазвичай знаходять собі заможних партнерів

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *