Росія не змогла відтіснити українські війська в Курській області, – FT

Росія не змогла відтіснити українські війська в Курській області, незважаючи на відправку підкріплень, оскільки вторгнення триває вже сьомий день, повідомили Financial Times у неділю українські солдати, які брали участь в операції її армії.

Спілкуючись із журналістами біля кордону з РФ, українські військові заявили, що залишаються на російській території.

“Ми просуваємося глибше”, – сказав Денис, український солдат, який здійснив три ротації на російській території з початку вторгнення. Війська Києва, як і раніше, мали перевагу, незважаючи на те, що Росія направила підкріплення, додав він, коли український винищувач пролетів над головою.

Його підрозділ, назву якого FT не називає на прохання Дениса і його старших офіцерів, був перекинутий у цей район зі східної частини Донецької області понад тиждень тому для участі в наступі.

Інший солдат, Костянтин, сказав, що ранній успіх раптової операції “дійсно підняв нам настрій”.

“Ми впевнені в перемозі України”, – додав він, перш ніж знову вирушити в бій.

Представник Міністерства оборони України повідомив FT, що вони тримають у таємниці подробиці операції, оскільки “спочатку чекають, як вона розвиватиметься”.

“Кінцева мета вторгнення України – використання деяких з її найкращих і найелітніших бригад – залишається неясною. Але операція показала, що прикордонна оборона Росії все ще слабка через рік після першого міні-вторгнення України, і дала Києву таке необхідне моральне піднесення”, – наголошується в матеріалі.

Аналітики кажуть, що Україна може спробувати використати наступ на Курській дузі, щоб поліпшити свої позиції на потенційних переговорах.

Топ-новини зараз:

• Скасування штрафів ТЦК: які рішення ухвалюють суди
• У Греції масштабна лісова пожежа дісталася околиць Афін
• АЕС в Україні: скільки електроенергії зараз виробляється
• Думав, що бере участь у "Голодних іграх": у Пітері п'яний напав із ножем на людей

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *