Розвідка знала, але Путіну не доповіла: з’явилися подробиці про прорив ЗСУ у Курській області

Російська розвідка знала про підготовлюваний прорив кордону в Курській області, проте главі Кремля Володимиру Путіну про це не доповіли. Про це пише видання Bloomberg із посиланням на свої джерела.

За словами журналістів, глава Генштабу РФ Валерій Герасимов зараз піддається зростаючій критиці через прорив кордону в Курській області.

Повідомляється, що Герасимов та інші посадові особи РФ, можливо, проігнорували попередження розвідки про те, що Україна готує операцію в Курській області. Розвідка знала про це за два тижні, але Путіну ніхто не доповів.

Видання пише, що оборонні сили всередині Росії були захоплені зненацька і чинили незначний початковий опір українському наступу.

У матеріалі йдеться про те, що, хоча Герасимов навряд чи буде відсторонений від посади в короткостроковій перспективі, терпіння Кремля щодо його дій у війні закінчується.

За словами журналістів, Росія оголосила надзвичайний стан у Курській області. Сам Герасимов повідомив Путіну в середу, що Росія розгорнула війська, завдає авіаударів і б’є артилерією, щоб спробувати зупинити наступ українських сил.

Топ-новини зараз:

• ЗСУ розгромили склад озброєння під Курськом
• Байден попередив, що Трамп на виборах відмовиться визнати свою поразку
• Куди відправлять росіян, взятих в полон у Курській області
• У Мережі повідомили про нові невдачі армії РФ у Курській області

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *