Військовий експерт оцінив успіхи ЗСУ у Курській області

Підрозділи ЗСУ продовжують просуватися в Курській області РФ. Судячи з розмаху та інтенсивності української операції, рано чи пізно Росія буде змушена підтягнути туди війська з інших операційних напрямків, і, цілком можливо, – залишки своїх стратегічних резервів, приготованих на серпень-вересень.

Як вважає військовий оглядач Костянтин Машовець, навіть із цього погляду операція ЗСУ в прикордонній Курській області вже виправдана. Наразі, за інформацією експерта, для прикриття кордону російське командування почало переміщати частину сил із Вовчанського напрямку.

При цьому експерт порівняв темпи просування підрозділів ЗСУ в Курській області та російських військ у Харківській області:

“Протягом двох діб ЗСУ взяли під свій контроль територію значно більшу, ніж російські війська за півтора місяця… Мені чомусь здається, що це ще навіть “не середина партії”, і найближчим часом у нас з’явиться новий операційний напрямок”.

За його словами, ЗСУ дійсно перерізали важливе сполучення росіян у Курській області (дорога Рильськ – Коренєво – Суджа).

“Передові підрозділи ЗСУ продовжують просуватися за загальним напрямком Любимівка – Кореневе, а також у районі міста Суджа (на північ від Гончарівки) і в напрямку урочища “Мілове”, – зазначив Машовець.

На його думку, українському командуванню вдалося домогтися ефекту “оперативної раптовості”.

“Судячи з якоїсь “пригальмованої” реакції російського командування, процес підготовки та організації пройшов якось “повз вуха” відповідних російських командних структур, або був ними невірно витлумачений. Ймовірно, вони визначили його як зусилля українського командування з “прикриття Сумського напрямку”, і генерал Буданов їм у цьому вдало “підіграв” своїми заявами про “підготовку росіянами наступу на Суми”, – припустив Машовець.

Топ-новини зараз:

• В Умань цього року може приїхати вдвічі більше хасидів, – посол Ізраїлю
• Найпопулярніші автомобілі: які моделі купували в Україні у липні
• Ціни на газ у Європі різко злетіли до максимуму 2024 року через бої в Курській області
• Фон дер Ляйєн назвала суму допомоги, яку отримала Україна з 2022 року

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *