Водіям повідомили, чому у двигунах автомобілів з’являються тріщини

Двигун є найголовнішим вузлом будь-якого автомобіля. В Україні його капітальний ремонт може коштувати десятки та навіть сотні тисяч гривень. Тому дуже важливо, щоб силовий агрегат був у хорошому стані. Сьогодні ми розповімо про те, чому у двигунах автомобілів з’являються тріщини.

Водіям повідомили, чому у двигунах автомобілів з'являються тріщини - today.ua

Існує кілька причин появи тріщин у двигунах машин. Але найголовніша з них, мабуть, – це перегрів силового агрегату. Чому двигун перегрівається? Наприклад, через недостатню кількість антифризу, засмічення радіатора або несправного термостата. Через це двигун перегрівається і в ньому з’являються тріщини.

При перегріві двигуна падає його потужність, сильно підвищується температура охолоджувальної рідини, з’являються дзвінкі стуки. Якщо перегрівся дизельний мотор, то з паровідвідної трубки розширювального бачка йде пар (найчастіше).

Деякі водії впевнені, що під час перегріву двигуна його можна охолодити холодною водою. Цього, звісно, ​​робити не можна. Інакше через перепад температур метал може просто не витримати. Силовий агрегат повинен самостійно охолонути, тому що його раптова зупинка може завдати великої шкоди.

Також тріщини в моторі можуть з’явитися через гігроскопічність антифризу (тобто його здатність поглинати вологу), через неякісне паливо та моторне мастило (якщо їх використовувати, то прискорюється знос силового агрегату). Крім того, тріщини в моторі можуть виникнути внаслідок ДТП або через сильний удар по підвісці (наприклад, на поганій дорозі).

Водіям повідомили, чому у двигунах автомобілів з'являються тріщини

З цього виходе кілька висновків. Наприклад, не потрібно економити на моторній оливі. Втім, дешева моторна олива (мається на увазі брендове мастило, а не невідомого виробника) – це нормальний варіант для тих автомобілістів, хто хоче заощадити. Але тим, хто хоче довго їздити на своєму автомобілі, краще купувати дорожчу рідину для двигуна.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Також не потрібно економити на паливі, купуючи його на невідомих АЗС або тим більше на так званих “бочках”. До речі, як зазначають деякі експерти, останнім часом в Україні стало помітно більше “бочок”. Вони продають бензин та дизельне паливо невідомого, зазвичай контрафактного, походження. В результаті водії, заощаджуючи трохи на паливі, надалі обов’язково одержують серйозні проблеми з автомобілями. Наприклад, чим більше в паливі сірки, то менше ресурс двигуна. Чим більше в бензині бензолу, тим менше ресурс мотора (занадто великий вміст бензолу може в 10 разів знизити ресурс силового агрегату).

Нагадаємо, раніше ми розповіли про те, що в Україні стало менше контрафактного моторного мастила.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *