“Глибока та конкретна розмова”: Кулеба більше трьох годин спілкувався з міністром закордонних справ Китаю

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в середу, 24 липня, під час свого робочого візиту до Китаю провів понад три години переговорів з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї.

Про це інформує Reuters.

Видання зауважує, що візит Кулеби відбувся в рамках поїздки для обговорення шляхів досягнення “справедливого миру” у війні з Росією.

“Щойно завершилися переговори. Вони тривали загалом понад три години, довше, ніж планувалося. Це була дуже глибока і конкретна розмова”, – повідомило Reuters джерело в українській делегації.

Кулеба заявив, що очікує “ґрунтовних і предметних переговорів про двосторонні відносини, міжнародний порядок денний і, найголовніше, про шлях до миру”:

“Я переконаний, що справедливий мир в Україні відповідає стратегічним інтересам Китаю, і роль Китаю як глобальної сили миру є важливою”.

Разом з цим в МЗС України додали, що зустріч глав зовнішньополітичних відомств України та Китаю відбулася в розвиток контактів між Президентом Володимиром Зеленським та лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Міністр Кулеба наголосив, що “російська агресія зруйнувала мир і загальмувала розвиток, а кожен новий день війни тягне за собою нові порушення гуманності та подальшу ерозію справедливості. Тому потрібно завершити війну проти України, відновити мир і прискорити відновлення нашої держави”.

Він також довів послідовну позицію України, яка полягає в готовності вести переговорний процес з російською стороною на певному етапі, коли РФ буде готова вести переговори доброчесно. Проте наголосив, що наразі такої готовності з російського боку не спостерігається.

Топ-новини зараз:

• Складено список пляжів Києва, на яких не можна купатися
• Спека повернеться: синоптик уточнила, коли знову припече
• Україну накриють дощі та грози: де 24 липня буде мокро
• Последствия обстрела Харькова: разрушены дома и повреждены авто

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *