Угорщина виставила Україні ультиматум через зупинений транзит нафти

Угорщина блокуватиме програму фінансування військової допомоги Україні на 6,5 мільярдів євро в рамках Європейського фонду миру. Це відбуватиметься доти, доки Україна не поновить поставки російської нафти в Угорщину, заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто в інтерв’ю ATV Hírado.

Він наголосив, що в угоді про асоціацію між Європейським Союзом та Україною чітко зазначено, що Україна не може повністю або частково переривати транзит енергоносіїв через свою територію до країн ЄС. Сіярто вважає, що Єврокомісії буде важко підтримати Україну в цьому питанні, однак Угорщина все одно не обмежиться самою лише скаргою до ЄС.

“Я дав зрозуміти, що поки це питання не буде вирішено Україною, всі повинні забути про виплату 6,5 мільярдів євро компенсації за поставки зброї з Європейської миротворчої програми. Тому що як виглядатиме виплата 6,5 мільярдів євро, якій ми сприяємо, поки Україна загрожує безпеці нашого енергопостачання? Я вважаю, що тут кристально чиста ситуація, і Єврокомісія повинна справді тиснути на Україну, щоб знову дозволити поставки нафти “Лукойлу” через Україну”, – заявив угорський дипломат.

Топ-новини зараз:

• Курс долара до кінця липня: скільки може коштувати валюта
• Угорщина виставила Україні ультиматум через зупинений транзит нафти
• Астрологи назвали три знаки зодіаку, для яких цей тиждень буде особливо вдалим
• Без дощів не обійдеться: синоптик дала прогноз на сьогодні

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *