Києву не вистачає часу: Україна не залишає спроб домовитися з кредиторами, – Bloomberg

Україна та власники облігацій розпочали новий раунд офіційних переговорів щодо реструктуризації боргу на понад 20 мільярдів доларів. Києву бракує часу для досягнення угоди і він стикається з ризиком потенційного дефолту, пише Bloomberg.

Зазначається, що другий раунд переговорів розпочався цього тижня, за словами ознайомлених людей. Група власників облігацій України підписала угоди про нерозголошення. Перший раунд переговорів минулого місяця не приніс угоди після того, як Україна просила кредиторів погодитися на більші втрати.

Обмежені переговори зазвичай означають, що поширюються вимоги про нерозголошення, які не дозволяють обмінюватися непублічною інформацією. Також діють тимчасові торговельні обмеження, оскільки обговорювані теми можуть бути чутливими до ринку. Обидві сторони сперечаються щодо розриву у знижках і купонних виплатах, зокрема власники облігацій наполягають на більш ніж символічних купонних виплатах після закінчення мораторію.

За словами журналістів, Україна перебуває під тиском, щоб встигнути домовитися про реструктуризацію боргу зі своїми кредиторами. Так, термін дії замороження виплат, узгоджений два роки тому, закінчується 1 серпня. Тому український уряд просить інвесторів погодитися на більші втрати, які дозволять йому фінансувати оборонні зусилля та підготувати фінансові ресурси для відновлення після закінчення війни.

Окремо депутати в Києві підготували законопроєкт, який дозволить уряду накласти мораторій на виплати зовнішнього боргу, назвавши це “технічним ходом”, необхідним для забезпечення фінансової стабільності та стійкості боргу. Законопроєкт спрямований на призупинення виплат за міжнародним суверенним боргом і гарантованим державою зобов’язанням.

Топ-новини зараз:

• Україна заблокувала транзит російської нафти в Угорщину
• У Сі Цзіньпіна стався інсульт – правозахисниця Дженніфер Цзен
• У банках та обмінниках різко підскочила вартість валюти
• Спека у Києві: оновлено ще один температурний максимум

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *