Акумулятори, які є у мобільних операторів, непридатні для віялових відключень, – експерт

Експерт з питань телекомунікацій Олександр Глущенко заявив, що акумулятори, які є у мобільних операторів, непридатні для нинішніх віялових відключень, пише unian.net.

“Мобільні мережі і мережі операторів фіксованого зв’язку в Україні ніколи не будувались на випадок війни. Вони всі будувались виключно для роботи в мирний час. І в 2022 році всі оператори зв’язку, включаючи мобільних операторів, операторів фіксованого зв’язку, інтернет-провайдерів, дізнались, що все те господарство з акумуляторами, яке є в них на майданчиках, треба просто зібрати в купу і викинути, тому що воно не працює і акумулятори, які були встановлені, непридатні для таких віялових відключень електроенергії”, – сказав Глущенко в ефірі Київ24.

За його словами, після цього почалась модернізація мереж. Так, оператори почали встановлювати акумулятори, які могли придбати, потім почали купляти їх в Китаї. В 2023 році почали замовляти акумулятори, які вже хотіли замовити.

“І весь цей процес є безперервним, тому що в нинішніх умовах, коли електроенергія відсутня по 18-20 годин, жоден акумулятор не витягне”, – додав експерт.

Топ-новини зараз:

• Відключення світла: коли українці не страждатимуть без електрики
• Ціни підвищуються: у Києві стало складніше викликати таксі
• У Байдена виявлено позитивний результат тесту на COVID-19
• Залишиться 25 мільйонів людей: в Україні назріває важка демографічна криза

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *