Керівництво України розчароване підсумками ювілейного саміту НАТО, – Bild

Керівництво України розчароване, що навіть після кривавого удару по “Охматдиті” саміт НАТО у Вашингтоні не передав ЗСУ нової наступальній зброї і не дозволив атакувати цілі в глибині території РФ.

Про це пише заступник головного редактора Bild Пауль Ронцхаймер з посиланням на джерела у владних колах України.

“Кожен, хто цими днями розмовляє з довіреними особами президента України Володимира Зеленського, визнає відчай, що росте, через відсутність чітких рішень зробити все можливе для захисту України. Це особливо очевидно, коли йдеться про те, чи може Україна атакувати Росію західною зброєю. Це жорстока байдужість після атаки на дитячу лікарню, що нам досі не дозволяють атакувати всі російські об’єкти”, – заявив чиновник українського уряду на умовах анонімності.

Як повідомило інше джерело, Україна сподівається, що Байден, можливо, нарешті змінить ставлення до ударів західною зброєю по Росії. Зараз у Києві відчувається шок від того, що дитячу лікарню можна атакувати безкарно. В останні місяці місто вважалося хоча б певною мірою безпечним, у тому числі тому, що протиповітряна оборона постійно розширювалася.

“Атака на дитячу лікарню ще раз жорстоко показала, що ніхто і ніде в Україні не перебуває у безпеці. Нам потрібні не слова обурення, а рішучість, щоб ми могли боронитися. Нашим військовим потрібно дати можливість використовувати західну зброю для ударів по військових об’єктах у будь-якій точці Росії. Не повинно бути такого, щоб Росія нападала на хворих на рак дітей, а ми не могли захистити себе”, – заявив мер Києва Віталій Кличко.

“Наразі українці чекають ще жорстокіших тижнів. Але питання про те, чого країна може очікувати від НАТО сьогодні відкрите як ніколи. А Путін може продовжувати сміятися”, – пише Ронцхаймер.

Топ-новини зараз:

• "Я маю бути мертвим": Дональд Трамп прокоментував замах на себе
• Імовірний удар по греблі Київської ГЕС: яка частина столиці під загрозою
• Споживання електроенергії досягло максимуму: коли вимикатимуть світло
• Байден вирішив відмовитися від критики Трампа після замаху, – Reuters

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *