Бази США в Європі переведені у стан підвищеної бойової готовності, – CNN

На минулому тижні низка військових баз США у Європі була переведена у стан підвищеної бойової готовності після того, як розвідка країни з’ясувала, що особи, яких підтримує Росія, можуть готувати диверсійні атаки на військовий персонал та об’єкти США. Про це пише CNN, посилаючись на низку співрозмовників, які ознайомлені з цим питанням.

За словами співрозмовників, розвіддані говорять про те, що РФ розглядає військові бази та військовослужбовців США як можливі об’єкти атак, використовуючи проксі-сили, до прикладу, інцидентів, що були виконані або зірвані в різних місцях в країнах Європи впродовж останніх місяців.

Також у виданні зазначили, що у квітні двох громадян Німеччини та Росії було заарештовано за звинуваченням у підготовці вибухів та підпалів на низці об’єктів, зокрема й на військових базах США, на замовлення РФ.

Співрозмовники наголосили, що інформація розвідки, яку США отримали впродовж останніх двох тижнів та про які раніше було невідомо, було визнано достатньо тривожною, аби застосувати додаткові протоколи безпеки.

Крім того, 30 червня кілька американських військових баз у Європі підвищили рівень тривоги до стану захисту сил “Чарлі”, який “застосовується, коли стався інцидент або отримана розвідувальна інформація, що вказує на ймовірність певної форми терористичної дії або нападу на персонал чи об’єкти”.

Водночас високопоставлений чиновник НАТО повідомив, що альянс “значно збільшив” обмін розвідувальною інформацією щодо “російської кампанії таємної саботажної діяльності” в Європі, яка стає все більш нахабною та агресивною в останні місяці через вибори на Заході, адже це є “чудовою можливістю” для Росії спробувати підірвати громадську підтримку України, вважає посадовець.

Своєю чергою Європейське командування Збройних сил США наразі не коментує причину зміни рівня захисту сил минулого тижня, проте речник командування Ден Дей зазначив, що “наше посилення пильності не пов’язане з якоюсь однією загрозою, а зумовлене поєднанням факторів, що потенційно впливають на безпеку американських сил на європейському театрі воєнних дій”.

Топ-новини зараз:

• "Відключень буде менше", – Шмигаль анонсував добрі новини
• Польща може передати Україні кілька МІГ-29, – Forbes
• Якому знаку зодіаку пощастить 10 липня: прогноз астрологів
• Боротьба з "ухилянтами": скільки штрафів ТЦК виписали з початку року

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *