Путін хотів швидко окупувати Харків: заява президента України Володимира Зеленського

Володимир Зеленський повідомив про ситуацію у Харківській області, де російські війська зазнали значних втрат. Президент України заявив, що ЗСУ зірвали плани диктатора РФ, який хотів швидко окупувати Харків.

Зеленський зробив заяву щодо планів Путіна швидко окупувати Харків - today.ua

Український лідер перебуває з робочим візитом у США. Він виступив в Інституті Рональда Рейгана у Вашингтоні. Зеленський повідомив, що російський президент прагнув використати затримку у наданні американської допомоги у 61 мільярд доларів на свою користь.

Нагадаємо, що Конгрес протягом пів року вагався щодо виділення фінансової підтримки. Також зазначено, що від рішення про виплати коштів до надходження спорядження до бригад проходить багато часу. Усі затримки вигідні очільнику Кремля:

“Звісно, Путін розумів, і розуміє це. І тому в нього була ця інформація. Він хотів використати цю паузу у понад пів року у Конгресі з цим рішенням, тому він хотів окупувати швидко Харків, де живе півтора мільйона людей зараз. Дуже близько до кордону. І вони живуть, а по них б’ють кожного дня, тому що хочуть спровокувати хаос і змусити людей втекти. Це для нього ціль”.

Гарант нагадав, що Україна провела евакуацію значної частини місцевих жителів тих селищ. Але Путіну байдуже, кого вбивати. Володимир Зеленський наголосив, що ворожа армія втратила багато військових, йдеться про тисячі осіб. Нашим захисниками вдалося зупинити рашистів, і в операції була “дуже висока ціна”.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Однак ситуація у східному регіоні країни залишається складною. Українські бійці очікують на обладнання для бригад. 14 з них недостатньо оснащені, тому їх не можна використовувати. Президент висловив сподівання, що усі потрібні засоби надійдуть, особливо після саміту НАТО. Зокрема, в Україні з’являться додаткові пакети з ППО.

Раніше Зеленський підписав безпекову угоду із Польщею: погоджено збиття ракет російських окупантів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *