Байден на саміті НАТО пообіцяв потужну підтримку Україні

Президент США Джо Байден анонсував передачу Україні додаткових систем ППО. Зокрема, Сполучені Штати Америки нададуть Києву додаткову батарею ЗРК Patriot.

Як сказав глава Білого дому на відкритті саміту НАТО у Вашингтоні ввечері 9 липня, дві батареї Patriot надійдуть від Німеччини та Румунії. Ще одну спільно зберуть Нідерланди з іншими партнерами. Італія передасть систему SAMP-T.

Також у наступні місяці США і партнери мають намір надати Україні “десятки систем ППО”, а саме – NASAMS, HAWK, IRIS-T і Gepard.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Україна отримає додаткові системи ППО.

“Додаткові ЗРК Patriot, SAMP/T та IRIS-T SLM, а також інші тактичні ракетні комплекси, що мають надійти до України від партнерів, допоможуть нам знищувати російські дрони й ракети та краще захистити українців від російського повітряного терору, як-от учорашня жорстока атака на нашу головну дитячу лікарню”, – написав глава держави в соцмережі Х.

Зеленський подякував президенту США Байдену й усім країнам-партнерам за підтвердження зобов’язань надати Україні засоби протиповітряної оборони якнайшвидше.

“На повітряний терор Росії проти українців, зокрема, на жорстокий удар по дитячій лікарні, ми маємо відповісти єдністю та силою, рішучими та сміливими рішеннями. І такі рішення забезпечують саме це. Ми можемо і повинні позбавити Росію можливості тероризувати Україну”, – додав президент.

Топ-новини зараз:

• Курс доллара в обменниках снова вырос: сколько стоит валюта
• Гороскоп таро на тиждень: на кого чекає насичений на події період
• Гороскоп на 9 липня для всіх знаків зодіаку: кого сьогодні переповнюватимуть емоції
• Ракетний удар по Києву: кількість жертв у Шевченківському районі зросла

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *