Валютні гойдалки: експерти дали українцям пораду, продавати чи купувати долар

Експерти вважають, що цього тижня готівковий курс долара буде в межах 40-41 грн/долар. Думки про те, продавати чи купувати українцям валюту, розійшлися.

Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин упевнений, що можна без проблем заробляти на депозитах у гривні та внутрішніх цінних паперах, а не на купівлі валюти.

“Тих, хто сподівається на помітне подорожчання долара вже за кілька місяців і купує заради цього готівкову валюту, маю розчарувати: такого не буде. Зростання курсу долара в межах гривні до кінця року прибутку не дасть. Кошти в гривні на депозитах у банках зараз – найпростіший і найнадійніший спосіб не лише гарантовано зберегти заощадження від знецінення, а й дещо заробити на відсотках, що перекривають інфляцію”, – пояснив експерт у коментарі ТСН.

Фінансовий аналітик Андрій Шевчишин радять вкласти наявні кошти у валюту, адже очікується подальше здешевлення гривні, але не зараз, а під час чергового спаду курсу валют.

“Якщо купити валюту зараз за курсом 41 грн/долар, а через півтора року може бути 45 грн/долар, то за цей час на зростанні курсу заробимо близько 10% річних, це навіть менше, ніж на гривневих депозитах або ОВДП. Тому не варто просто зараз купувати долари або євро за будь-яким курсом, краще це робити, коли курс тимчасово знижується. До речі, велика ймовірність, що до кінця року готівковий долар коштуватиме близько 42 грн/долар”, – зазначив аналітик.

Топ-новини зараз:

• Жителям Білгородщини показали, чому у відповідь горять їхні будинки
• Укренерго скасовує день без відключень світла: що сталося
• Закінчення війни в Україні: астрологи та провидці визначилися з датою
• Спекотна погода знижує ефективність роботи мозку людини, – вчені

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *