Залітають у тил України без GPS і наводять “Іскандери”: Гнат розповів, як діють БПЛА-розвідники РФ

Збройні сили Російської Федерації почали запускати в тил України розвідувальні безпілотні літальні апарати з відключеним сигналом GPS.

Про це сказав представник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, пише Фокус.

Спікер зазначив, що щодня по лінії фронту літають по 30–40 БПЛА. Вони цілодобово ведуть розвідку в Сумській і Харківській областях, а також іноді залітають у глибокий тил країни. БПЛА-розвідники летять без навігації і вмикають сигнал GPS тільки безпосередньо над об’єктами, які окупанти хочуть розвідувати для удару “Іскандером”.

“Хочу нагадати, у нас “Шахеди” літають аж до західних кордонів. Тому говорити про те, що Орлан залетів нам у тил, у Полтавську область, це далеко не вперше трапляється”, — сказав Юрій Ігнат.

За словами представника Повітряних сил ЗСУ, зараз триває пошук інноваційних методів боротьби з цими розвідувальними дронами РФ. Для їхнього знищення потрібні відносно дешеві засоби, щоб не витрачати дорогі ракети. Українці вже збивають їх FPV-дронами і зенітними безпілотниками. При цьому наявність ракет також важлива, оскільки вони відіграють стримувальну роль.

“Є різні засоби протидії: є мобільні вогневі групи, можуть винищувальну авіацію застосовувати. Уже з ЯК-52 є позитивний досвід застосування на Півдні, також є і системи РЕБ”, — додав Юрій Ігнат.

Топ-новини зараз:

• Залітають у тил України без GPS і наводять "Іскандери": Гнат розповів, як діють БПЛА-розвідники РФ
• Любовний гороскоп на тиждень: яким знакам зодіаку пощастить
• Закінчення війни в Україні: астрологи та провидці визначилися з датою
• Спека посилиться, дощі – лише у кількох областях

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *