В Україні змінять графіки: де і коли не відключатимуть світло

В Україні від 9 до 24 липня в усіх областях змінять графіки відключень світла. В кожній області в один із днів протягом цих двох тижнів не буде обмежень, в інші дати – за графіками обленерго.

Про це повідомили у пресслужбі НЕК “Укренерго”.

“Це необхідно для того, щоб були проведені вимірювання фактичного споживання в кожній області. Такі виміри проводяться щороку взимку та влітку, дають можливість більш чітко прогнозувати режими роботи енергосистеми країни”, – йдеться у повідомленні.

Коли в області не буде обмежень:

9 липня: Дніпропетровська область; 10 липня: м. Київ; 11 липня: Київська, Хмельницька області; 12 липня: Донецька, Чернігівська, Одеська області; 16 липня: Запорізька, Вінницька, Рівненська області; 18 липня: Волинська, Львівська; Чернівецька області; 19 липня: Тернопільська; Полтавська, Херсонська, Закарпатська області; 23 липня: Черкаська, Харківська, Миколаївська області; 24 липня: Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Кіровоградська області.

Зазначається, що завдяки таким вимірам можна побачити, як поводяться споживачі, маючи постійний доступ до електроенергії.

“Ми зможемо визначити, скільки саме зараз, влітку, споживає кожна область без застосування обмежень, і скільки кожній області потрібно електроенергії для життєдіяльності. Отримані результати враховують зміни у кількості населення та у розміщенні підприємств. Аналіз цих даних дозволить в подальшому забезпечити більш рівномірний та коректний розподіл наявної в системі потужності між регіонами”, – наголосили у компанії.

У НЕК зауважують, що у випадку повторення масованих ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури та виникнення значного дефіциту доступної потужності в енергосистемі, проведення режимних вимірів буде перенесене до стабілізації ситуації.

Топ-новини зараз:

• Астрологи розповіли, кому із знаків зодіаку обов'язково пощастить у ці вихідні
• Світ на порозі нової пандемії: експерти попереджають про загрозу пташиного грипу, – Bild
• Липень принесе кільком Зодіакам зміни, але вони будуть драматичними
• Якому знаку зодіаку пощастить 5 липня: думка астрологів

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *